Pár hét és várnak az erdőbényei kertek!

Miután zenéltünk egyet a madaraknak, már lázasan készülünk az erdőbényei Bor, Mámor…Bénye Fesztiválra, amit idén augusztus 15-18. között rendeznek meg. Tavaly is hatalmas élmény volt a Gordius Pince vendégeként zenélni, idén augusztus 16-án, szombaton 15 órától adunk koncertet.

1185519_557218937649205_725789032_n

 

A fesztivál hangulata semmihez sem hasonlítható, Erdőbényére megérkezve azonnal mikroklímába kerülünk, a természet, a pincék, a nyitott ajtajú házak, a sokféle zene és más programok elfeledtetik velünk minden gondunkat. Ha szállást is akartok találni, érdemes azonnal nekifogni, mert sok hely már márciusban elkelt…Várunk titeket!

A fesztivál Facebook-oldala itt érhető el.

1170786_557218887649210_586661754_n

Tetszik? Megosztanád?

Hamarosan kezdjük a tavaszi/nyári szezont!

A hosszúra sikerült hallgatás után hamarosan összeszedjük magunkat és egymást és nekivágunk a felkészülésnek a tavaszi/nyári szezonra. Annyi már biztos, hogy tavasszal Gyömrőre megyünk romantikázni, nyár elején a madarakkal zenélünk, és idén se hagyjuk ki az erdőbényei Bor, Mámor, Bénye Fesztivált!

A részletekkel nemsokára jelentkezünk! Addig is:

large

Tetszik? Megosztanád?

Weöres hó – két rendhagyó est decemberben

A hosszú hallgatás után örömmel jelentjük, hogy nem töltöttük tétlenül az elmúlt heteket, hanem összefogtunk Lovas Rozival, az őskvintett ex tagjával és színész kollégájával, Keresztény Tamással és két estet is csinálunk december elején Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából. Mindenki csinálja a dolgát, színészeink Weöres-művekből válogattak, mi pedig zenélünk.

Szeretettel várunk tehát mindenkit, következzenek a részletek:

1. koncert: December 8. vasárnap 20:00 Hátsó Kapu (1074, Dohány u. 13.) FB-esemény itt!

2. koncert: December 10. kedd 19:00 Loyola Café (1085, Horánszky u. 20.) FB-esemény itt!

KeriRozi

Tetszik? Megosztanád?

Zoli bácsi zenél

Különleges felvételt talált Zoli bácsi kisebbik fia, Olivér az interneten: Johann Sebastian Bach János-passióját adja elő a Magyar Szimfónikus Zenekar és a Lutheránia énekkar Kamp Salamon vezényletével egy 1993. április 10-i felvételen a Deák téri evangélikus templomban. A zenekarban Zoli bácsi is játszik (pl. a felvétel 22:17 percénél.)

A felvétel első részét itt, a másodikat itt hallgathatjátok.

Tetszik? Megosztanád?

Antré Fesztivál 1.0 – mi is ott leszünk

Idén rendezik meg először az Antré Fesztivált, ami egy tehetségkutató, a Fringe Fesztivál “utódja”. Mintegy kétszázan mutatkoznak be a közönség és a 60-70 fős szakmai zsűri előtt. A fesztiválra a kvintett is benevezett.

A kiírás szerint lényeges szempont egy-egy produkció megítélésében, hogy arról mit gondolnak maguk a nézők, ezért szavazási lehetőséget biztosít a fesztivál a nagyközönség számára is.

A voksolásra valamennyi helyszínen lehetőség van a port.hu által kihelyezett online terminálok segítségével. A közönség és a zsűri által díjazott előadók és társulatok szerződéseket és az ország kulturális eseményein való fellépési lehetőségeket kapnak.

Várunk tehát szeretettel mindenkit a kvintett 30 perces koncertjére! A belépés ingyenes, a szavazatokat nagyon megköszönjük:)

Helyszín: Rácskert (1073, Dob u. 40)

Időpont: szeptember 21-e, szombat, 17:30-18:00

További részletek a kvintett, az Antré és a Rácskert Facebook oldalán.

Tetszik? Megosztanád?

Bényei kalandok, őszi tervek

Augusztus 17-én délután egy mesebeli helyen, az erdőbényei Gordius Pincében adtunk koncertet a Bor, Mámor…Bénye Fesztiválon.

Bár a nap nagyon erősen sütött, és a nézőtéren szinte semmi árnyék nem volt, a közönségünk nem hagyott cserben minket, a ráadásnál pedig páran táncra is perdültek.

Keringőzés Griegre

A bényei kalandok után most az őszre koncentrálunk, szeptember végén ugyanis az Antré Fesztiválon lépünk fel. Mivel ez egy tehetségkutató fesztivál, számítunk majd a szavazataitokra. Részletekkel hamarosan jelentkezünk.

Addig is szép nyárvégét mindenkinek!

A képen Laci bácsival, erdőbényei szállásadónkkal örülünk:)

Tetszik? Megosztanád?

Nyári koncert után, fesztivál előtt

Megvolt hát szombaton délután a kvintett nyári koncertje, ráadásul egy időre újra öten zenélhettünk, hiszen Anna is velünk tudott tartani pár szám erejéig, miközben Fanni, a kvintettbaba a templom kertjében egyértelműen jelezte, hogy hiányzik neki az anyukája.

Köszönjük mindenkinek, aki ott volt, nagyon élveztük!

Most kis pihenő, aztán gőzerővel készülünk a Bor, Mámor, Bénye Fesztiválra, ahol augusztus 17-én 16:00-kor adunk koncertet. Szeretettel várunk mindenkit, a programokról ide kattintva tájékozódhattok!

Megkaptuk a Muzsikus Rádiótól a májusi beszélgetésünk hanganyagát, amit nemsokára megosztunk veletek is!

Mindenkinek szép nyarat kívánunk!

Tetszik? Megosztanád?

Nyári koncert a Városmajori Kistemplomban

Évek óta hagyománya a kvintettnek a nyári koncert, amit május elején rendezünk. Idén sok minden történt: megszületett az első kvintett-baba, Fanni, új művészeti vezetőnk lett Péter Szabó Anikó személyében, majd újra teljes erőbedobással nekivágtunk a zenei munkának és így most június 29-én szombaton 16:30-tól tartjuk a 2013-as nyárköszöntőt.

Szeretettel várunk tehát mindenkit a fent említett időpontban a Városmajori Kistemplomba, (1122 Csaba utca 5.), a belépés díjtalan, adományokat elfogadunk. Ez utóbbi már csak azért is fontos, mert a Kistemplom szomszédságában lévő Városmajori Jézus Szíve Templom tornya ad helyet egy ideje a próbáinknak, és bizony télen kemény fűtésszámlákat kell kifizetni, hogy a hidegre érzékeny fuvoláink (és persze az ujjaink) megfelelő hőmérséklet kapjanak:) Köszönjük tehát, ha ezzel is hozzájárultok a költségekhez.

MŰSOR:

G. F. Händel: H-moll Concerto grosso
C. Franck: Panis Angelicus
G. Ph. Telemann: G-dúr Concerto
W. A. Mozart: D-dúr Divertimento
E. Grieg: Lírikus darabok (részletek)
N. Rota és C. Coppola: Keresztapa 2.- Filmzene (részlet)
E. Bozza: Egy nyári nap a hegyen

Az esemény Facebook-oldala ide kattintva megtalálható, és szabadon terjeszthető!

A meghívó pedig itt érhető el, Csilla kezeinek munkáját dicséri!

Tetszik? Megosztanád?